گیراندازی داده ها (Data Filtering) چیست؟
گیراندازی اطلاعات و داده ها (Data Filtering) فرآیند محدود کردن مرتبط ترین اطلاعات از یک مجموعه داده بزرگتر با استفاده از شرایط یا معیارهای خاص است. این فرایند تجزیه و تحلیل را متمرکزتر و کارآمدتر می کند. فیلتر کردن داده ها به شما امکان می دهد به سرعت داده های مرتبط را بدون غربال کردن کل مجموعه داده تجزیه و تحلیل کنید.
فیلتر کردن یا گیراندازی داده ها فرآیند انتخاب بخش کوچکتری از مجموعه داده های شما و استفاده از آن زیر مجموعه برای مشاهده یا تجزیه و تحلیل است (+). فیلتر کردن به طور کلی (اما نه همیشه) موقتی است – مجموعه کامل داده ها نگهداری می شود، اما تنها بخشی از آن برای محاسبه استفاده می شود. فرایند گیراندازی معمولا با استفاده از شرط های اشتراک مجموعه ها با “و” (AND) و اجتماعی مجموعه ها با “یا” (OR) انجام می شود. از گیرانداز (Filter) هایی مانند “بزرگتر از” (Greater than) یا ” کوچکتر از” (Less than) نیز برای استخراج اطلاعات استفاده می کنیم. همچنین فیلتر ها یا همان گیرانداز هایی مانند ” برابر با” در نرم افزارهای و پلتفرم های مختلف کاربرد دارد. این روش در پردازش ابرداده ها و استخراج اطلاعات از ابرداده ها کاربرد بسیار زیادی دارد. در این روش از بین تعداد عظیمی از اطلاعات می توانیم مقدار ایکس (x) را پیدا کنیم.
برای مشاهده اکسل های هوش اقتصادی عددایکس کلیک کنید.
گیراندازی داده ها فرآیند انتخاب بخش کوچکتری از مجموعه داده های شما و استفاده از آن زیر مجموعه برای مشاهده یا تجزیه و تحلیل است. گیراندازی در نرم افزارهای مانند اکسل (Excel) کاربرد گسترده ای دارد. فرایند گیراندازی به طور کلی (اما نه همیشه) موقتی است – مجموعه کامل داده ها نگهداری می شود، اما تنها بخشی از آن برای محاسبه استفاده می شود. گیراندازی معمولا با استفاده از شرط های اشتراک مجموعه ها با “و” (AND) و اجتماع مجموعه ها با “یا” (OR) انجام می شود. از گیراندازها (Filter) هایی مانند “بزرگتر از” (Greater than) یا ” کوچکتر از” (Less than) نیز برای استخراج اطلاعات استفاده می کنیم. همچنین فیلتر هایی مانند “برابر با” (Equal to) و همچنین “بالاتر از میانگین” و انواع آن استفاده می شود که هر کدام بسته به نوع داده ها ساختار اطلاعات، هدف مطالعه، و زمینه موضوعی متفاوت می تواند فرق داشته باشد. امروزه ده ها متد گیراندازی وجود دارد که بسته به انواع گوناگون دیتابیس ها در علوم مختلف و هدف های متفاوت کارها، از آنها استفاده می شود.
برای مثال، در روش گیراندازی (Filtering) ما از بین مثلا ۱۰۰ شهر کشور شهرهایی که دو شرط جمعیت بالاتر از ۱ میلیون نفر و مساحت کمتر از ۲۵۰ کیلومتر مربع دارند را از بین سایر شهرها جدا می کنیم. خروجی این روش این است که ما می توانیم نهایتا از بین این ۱۰۰ شهر ۲۰ مورد را انتخاب کنیم که هر دو شرط جمعیت و مساحت مورد نظر ما را دارا هستند.
این روش یکی از مهمترین متد های تحلیل در علوم دیتا و فناوری های اطلاعاتی است. در این فرایند ما معمولا قصد داریم افراد یا اعضایی را پیدا کنیم که شرایط بخصوصی دارند. این روش برای کشف مورد های ناشناس و علل یک رخداد یا یک الگو کاربرد فراوانی دارد. این روش یکی از پرکاربردترین روش های تحلیل هوش جغرافیایی یا هوش مکانی است که با استفاده از اشتراک لایه های مفهومی مانند قیمت زمین و لایه های مرئی مانند ناهمواری زمین مکان های مشخص را کشف و مصورسازی می کند.
ارسال یک در تیکت پاسخ جدید آمد