تصمیم گیری هوشمندانه
تصمیم گیری هوشمندانه
همانطوریکه پدران ما از قدرت بازو استفاده می کردند و بعد فهمیدند با زود ماشین بهتر می توانند کار ها را انجام بدهند، ما نیز امروزه باید بفهمیم که به جای انجام محاسبات ذهنی مه آلود از محاسبات کامپیوتری شفاف و دقیق استفاده کنیم. امروزه ابزارهای تصمیم گیری به ما کمک می کنند تمام اطلاعاتی که در ذهن داریم را باهم ترکیب کنیم تا بهترین انتخاب را انجام بدهیم. در ادامه به بررسی فرایند های تصمیم گیری از سنتی تا به تصمیم گیری هوشمندانه امروز پرداختیم.
تصمیم گیری هوشمندانه به معنی استفاده از قدرت پردازشی نرم افزارهای کامپیوتری برای ترکیب اطلاعات موجود در ذهن ما با هدف بهترین انتخاب است. مهمترین مدل های تصمیم گیری فرایند تحلیل سلسله مراتبی عددایکس است که بهترین گزینه را انتخاب می کند. تصمیم گیری هوشمند یکی از بخش های مدیریت هوشمند فردی و مدیریت شخصی است.
مدل فرایند تحلیل سلسله مراتبی اکسل عددایکس
دگرگونی جهان امروز
امروز از کودکان ما گرفته تا بزرگسالان و سالخوردگان ما از موبایل و اینترنت استفاده می کنند. سال های قبل یعنی تا حدود ۷ یا ۱۰ سال قبل که هنوز اینترنت موبایل و تلفن های هوشمند به بازار نیامده بود، تنها کارشناسان و دانشگاهیان می توانستند از اینترنت استفاده کنند. به خاطر دارم زمان دانشجویی وقتی از محیط دانشگاهی وارد جامعه می شدم هیچ آشنایی با کلمات کامپیوتری در جامعه وجود نداشت.
در آن زمان اگر درباره ایمیل صحبت می کردم مردم جامعه به من شبیه انسانی غیرعادی و شاید روانی نگاه می کردند. آن زمان حتی در کافینت ها و مراکز کامپیوتری برخی شهرستان ها هم کارکنان فنی نمی داتسند اتساین (@) و هشتگ (#) چیست. اگر آن زمان با کسی در جامعه درباره آدرس ایمیل می گفتی، طوری نگاه می کردند که میخواستند زودتر از شما فاصله بگیریند.
بعد از ظهور گوشی های هوشمند امروزه همه مردم جامعه خدارا شکر با اصطلاحات بسیار بیشتری آشنایی دارند. همه به لطف توسعه فناوری های ارتباطی و الکترونیکی می توانند خرید اینترنتی انجام دهند. همه می توانند اکانت صفحات اجتماعی بسازند و از وبسایت ها بازدید کنند. این نعمت بزرگی برای جامعه است. سطح آگاهی جامعه ارتقا یافته است. این باعث می شود مردم برای کارهای روزمره عادی خود اطلاعات کسب کنند.
به این اقدام که یک فرد عادی برای تصمیم گیری درباره کاری کوچک به اینترنت مراجعه می کند و سرچ می کند تا درباره خرید یا هر اقدام دیگری که می خواهد انجام بدهد به دنبال کسب اطلاعات درباره آن موضوع باشد، می توانیم اهمیت زیادی بدهیم. این فرایند به معنی کسب اطلاعات قبل از تصمیم گیری است.
تصمیم گیری سنتی
تا قبل از اینترنت مردم برای تصمیم گیری های روزانه خود به اطلاعاتی که در ذهن خود داشتند اکتفا می کردند. یا نهایتا اگر خیلی انسان عاقلی بودند از دوستان و آشنایان که تجربه مشابهی در زمینه موضوعی داشتند مشورت می گرفتند. مثلا یک شخص که قصد راه اندازی نانواری داشت با یک شاطر ماهر و قدیمی تماس میگرفت یا شاگرد شاطر می شد تا بتواند خودش نانوایی راه اندازی کند. این اقدام برای مشورت گرفتن در کل اقدام خوبی و عاقلانه ای است. اما اینکه شخص بدون مشورت و پرس و جو شروع به کاری کند می توانست دلیل بسیاری از ورشکستگی ها و مشکلات اقتصادی برای بسیاری از خانواده ها باشد.
امروز همین شخص قبل از راه اندازی هر کاری سرچ می کند و اطلاعات کسب می کند که این امر باعث می شود بتواند قبل از اقدام نسنجیده جوانب را بررسی کند و تصمیم گیری درستی داشته باشد.
همچنین کسب اطلاعات یکی از مهمترین پیش نیاز های تصمیم گیری درست است. منابع اطلاعاتی برای کسب آگاهی قبل از تصمیم گیری عبارتند از:
پرس و جو از دوستان و آشنایان درباره موضوع و کسانی که در زمینه کاری یا شغلی مشخصی تجربات و سوابق قدیمی دارند.
تجربه شخصی محتاطانه از طریق شاگردی در یک کار برای آشنایی با جوانب شغعل و حرفه معین که موجب کاهش خطر ورشکستگی و ضرر و زیان در کسب و کار افراد می شود. قدیمی ها می گویند قبل از راه اندازی هرکاری مدتی در آن حرفه شاگردی کن.
سرچ در شبکه های اجتماعی و گوگل برای کسب آگاهی درباره موضوع مورد نظر. با وضوح می توان اطلاعات بسیار ارزشمندی را امروزه درباره کسب و کارهای مختلف در اینترنت جمع آوری کرد. با سرچ در گوگل می توانیم براحتی با بسیاری از جوانت پیش نیازها تجربیات موانع و چالش ها و رقبا در هر حرفه و کاری آگاه شد. این فرایند به تصمیم گیری عاقلانه بسیار کمک می کند.
تحلیل اطلاعات در تصمیم گیری
دومین قدم در تصمیم گیری تحلیل اطلاعات است.
سابقا و بطور سنتی همه ما تصمیم گیری را براساس تحلیل ذهنی اطلاعات انجام می دهیم. مثلا به حرفها و صحبت های افرادی که از آنها مشاوره گرفتیم از یک طرف و مطالب و مقالاتی که در اینترنت مطالعه کردیم از طرف دیگر و به شرایط دورونی خود از سوی دیگر فکر می کنیم. این فکر کرردن یک روش ذهنی است. براساس تحقیقات دانشکندان ذهن هیچ انسانی حتی نابغه ترین انسان های جهان نمی تواند همزمان ده فاکتور و ۱۰ موضوع را بطور همزمان تحلیل کند. با توجه به محدودیت ذهن تمام انسان ها در تحلیل اطلاعات بطور همزمان، چطور می توانیم صحبت ها و مطالب و تجربیات شخصی خود را باهم کنار هم بگذاریم و بهترین تصمیم گیری را داشته باشیم.
در دنیای امروز شما اگر بخواهید از تهران به مازندران مسافرت کنید، هرگز با پای پیاده یا نهایتا با اسب این سفر را شروع نمی کنید. لازم به ذکر است فناوری وسایل نقلیه و اتومبیل حد اقل یکصد سال زودتر از کامپیوتر بوده است. پس برای فکر کردن و تصمیم گیری هم نمی توانید به ذهن خود اکتفا کنید. نمی توانید با ذهن خود تمام جوانب را در نظر بگیرید و امیدوار باشید که بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.
با وجود کامپیوتر و پردازشگرهای پیشرفته کامپیوتری که در منزل همه ما وجود دارد، شما نیاز نیست درباره تصمیم گیری با ذهن خود را به دردسر بیاندازید. نیاز نیست نگران یادگیری کامپیوتر باشید. مثل این است که شخصی خودرو در منزل خود داشته باشد ولی بخواهد با پای پیاده مسیر تهران به شمال را برود. عاقلانه نیست. بهتر نیست برود رانندگی یاد بگیرید؟
تصمیم گیری با ماشین
برای تصمیم گیری در تمام امور زندگی بهتر است از برنامه های کامپیوتری بسیار آسان که بسیار قدرتمند هستند استفاده کنید. ظهور و توسعه کامپیوتر ها تاریخ جالبی دارد که به مرور باعث بهبود قدرت محاسباتی انسان در بین سایر موجودات سیاره زمین شده است.
امروزه وجود گوشی های هوشمند باعث شده افراد فکر کنند بسیاری از کارها را با گوشی می توانند انجام بدهند. درحالیکه گوشی ویترین و وسیله ارتباطی است و توانایی بسیاری از محاسبات را ندارد. فعلا شما به دلیل صفحه نمایش محدود و تحلیل چند جانبه نمی توانید بسیاری از کارها را با موبایل انجام بدهید. گوشی های همراه یک وسیله مردمی سیار است. شما نمی توانید انتظار داشته باشید کارشناسان ادارات و کارمندان بانک محاسبات را با موبایل انجام بدهید. چون محاسبات خرد و کوچک را می توان با موبایل یا حتی ذهن انجام داد. مثلا شما مسیر خانه تا سر کوچه خودتان را می توانید پیاده یا با موتور بروید. اما مسیر یک استان تا استان دیگر را نمی توانید با دچرخه یا موترو بروید. ناچارید از اتومبیل یا هواپیما استفاده کنید. به همین طریق محاسبات بزرگتر را باید از کامپیوتر استفاده کنید.
در فرایند تصمیم گیری نیز ما با استفاده از ابزارهای محاسباتی کامپیوتری می توانیم تمام جوانب را یکی به یک مقایسه کنیم تا توانایی محاسباتی کامپیوتر و قابلیت های کدنویسی های انجام شده در نرم افزارها این محاسبات را براحتی برای ما انجام بدهند.
مدل های تصمیم گیری مردمی
همانطوری که در پنجاه سال قبل استفاده از خودروهای شخصی در کشور های جهان سوم بسیار کمتر از الان بوده است. به زودی فرایند استفاده از ابزارهای محاسباتی کامپیوتری در سال های آینده نیز بسیار بیشتر خواهد شد. بسیاری از تصمیم گیری های اشتباه و شکست های شما بخاطر تصمیم گیری های نا درست ذهنی اتفاق می افتد.
برای تصمیم گیری درست کارهای روزانه و اقدامات حرفه ای لازم است از سیستم ها و مدل های مدون و اثبات شده مانند فرایند تحلیل سلسله مراتی استفاده کرد. این مدل ها به ما کمک می کنند توام جوانب را با توجه به شرایط زندگی خودمان و شرایط حال حاضر جامعه ما و همچنین توانایی ها و سلایق خود در نظر بگیریم. این مدل ها به ما کمک می کند اطلاعات گردآوری شده از منابع مختلف را باهم ترکیب کنیم. با در نظر گرفتن تمام این شرایط ما اطلاعات گردآوری شده از منابع مختلف مانند مشاوره از دوستان، مطالعات انجام شده در اینترنت و شبکه های اجتماعی، و تجربیات شخصی و سوابق تجربی خود را با هم تلفیق می کنیم.
این مدل ها مانند اکسل تصمیم گیری بهترین انتخاب عددایکس برای تمام تصمیم گیری های موفق روزانه در تمام امور می تواند بسیار موثر باشد. این مدل ها کمک می کند که احتمال تصمیم گیری اشتباه بسیار کاهش یابد. چرا؟ چون شما اطلاعات به اندازه کافی جمع آوری کردید ولی آنها را حیف می کنید و جایی بطور منظم از همه آنها استفاده نمی کنید.
مدل فرایند تحلیل سلسله مراتبی اکسل عددایکس
با مدل فرایند تحلیل سلسله مراتبی بهترین انتخاب عددایکس که که در طول چندین سال توسعه یافته و شرکت های بزرگ از آن استفاده می کنند، شما نیز می توانید بهره مند شوید. شرکت های بزرگ از این مدلها ها برای تصمیم گیری های خود استفاده می کنند. امروز ما در عددایکس این مدل را به طور ساده طراحی کردیم تا وارد زندگی همه مردم شود و همه بتواند برای تصمیم گیری های خود از آنها بهره مند شوند.
هدف ما در عددایکس این است که همه مردم بتوانند از این مدل استفاده کنند. تا امروز تنها شرکت ها برای تصمیم گیری های خود از این مدلها استفاده می کردند. امروزه تمام اشخاص می توانند از این مدل ها به بهترین شکل ممکن بهره منند شوند.
این مدل ها نیاز به دانش کامپیوتری و مهارت بالایی ندارد. تنها کافی است طبق ویدئوهای موجود از این مدل های در کمتر از نیم ساعت استفاده کنید و مطمئن باشید که در هرکاری بهترین انتخاب را انجام داده اید.
نتیجه گیری
استفاده از ابزارهای نرم افزاری برای تصمیم گیری هوشمند در امور روزمره شخصی و خانوادگی و همچنین در تصمیم گیری های شغلی بسیار ضروری است.
ارسال یک در تیکت پاسخ جدید آمد